Magyar   English 
Médiamegjelenések

 

 
 
Ternovszky Csilla, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom díjas ProLabora Kft. ügyvezető igazgatója évek óta dolgozik a Munka és Család Audit nevű fejlesztési rendszerrel, ezért jól ismeri a különböző cégeknél leggyakrabban felmerülő igényeket. A munkavállalók nagyra értékelik a rugalmas munkaidőt (törzsidő mellett), az eseti vagy állandó távmunka lehetőségét, a pihenőszobát, a családi napokat, valamint azt, ha a vállalat családi napköziben elhelyezést biztosít gyermekeik számára. „Nem attól családbarát egy munkahely, hogy mindenki részmunkaidőben vagy távmunkában dolgozik. Ha a munkavállalók ezt igénylik, és a szervezet lehetővé teszi, az nagyon jó, de számos más dologgal is támogathatják a dolgozókat. ......A kulcsszó a rugalmasság, nem csak a munkaidő kérdésében, hanem a szervezet hozzáállásában is. Sok esetben nem pénzbeli ráfordításra van szükség, hanem szemléletmódbeli változásra, odafigyelésre a vezetők részéről.  Egy-egy rendelkezés megváltoztatása, vagy deklarálása annak, hogy mit lehet és mit nem – például, hogy el lehet-e azonnal menni a munkahelyről, ha rosszul van a gyerek – rengeteget segíthet.”... 
babafalva.hu 2013.10.14.
 
"Nem ember-, hanem pénzközpontú a világ tőlünk nyugatabbra és Magyarországon is. Az emberi erőforrás menedzsment már a 20. században bizonyította a létjogosultságát. Minden jelentős kutatásban ott szerepel az emberi tényező a siker és a profit szempontjából. Ám ennek ellenére – noha szerencsére létezik és tisztelet a kivételnek – állandó harcot kell folytatni a cégvezetőkkel, folyamatosan bizonygatni kell azt, hogy milyen sokat jelent, ha odafigyelnek az emberre, a legértékesebb erőforrásra. Egy elégedett és motivált ember sokkal jobban teljesít, s erre bólogatnak is a vezetők. Kérdés, hogy mit tesznek ezért. "...
MNO 2013.04.17

 
"A családbarát munkahelyhez elsősorban nem pénzre, hanem szociális érzékenységre és szemléletváltozásra van szükség. A munka és a magánélet összeegyeztethetősége a munkaadónak kifizetődik a dolgozói elégedettség, és ezen keresztül a motivációs szint emelkedése mentén. Ternovszky Csilla szerint a profittermelés és a szociális gondolkodás megfér egymás mellett, vannak jó példák is..."
MNO 2012. 10.08
 
 
"2011-ben cégünk, a ProLabora Kft. Támop-projekt keretében alakította ki a hazai egységes Munka és család audit módszertant, amely a gyakorlati teszteléseket követően már minden érdeklődő és témában elkötelezett munkaadó számára elérhető..."
2012. 01. 04.
 
"A pályázatra csaknem száz cég jelentkezett, közülük négy kategóriában (költségvetési szervek, kis-, közepes és nagyvállalatok) 18-an kaptak díjat, illetve egy különdíj is gazdára talált. A nyertesek az anyagi és erkölcsi elismerés mellett egy éven keresztül használhatják a Családbarát Munkahely címet – ezzel a leendő munkavállalók és a befektetők előtt is vonzóbbá válhatnak."...
Profession, 2011. 12. 14.
 
"Napjainkban sokszor kerül konfliktusba a munkahelyi elvárás a párkeresés lehetőségeivel, a családi élet teljes megélésével, a gyermekvállalással, gyermekneveléssel. Lehet-e ezen javítani? Kialakítható-e olyan együttműködés, mely minden résztvevő javát szolgálja?"....A TÁMOP keretein belül idén lehetővé vált, hogy Magyarországon is létrejöjjön a Munka és Család Audit módszertana, melynek kialakítása (kutatásvezető: ProLabora Kft.) megkezdődött. A nemzetközi gyakorlat feltérképezését követően, hazai viszonyokra adaptálva, hat szervezet tényleges auditjával hamarosan véglegesítésre is kerül.„
A Szív, 2011. október
 
"...A 2011-es esztendő egyik fontos momentuma, hogy Család-munka auditon vettünk részt, amelynek keretében Társaságunk vezetése célul tűzte ki az alábbiakat: rugalmas munkaidő és a távfoglalkoztatás bevezetését GYES-en lévő kolléganőink részére; vállalati egészségnap megszervezését; stresszkezelő tréning és dohányzás leszoktató kampány életre hívását; valamint egy ösztöndíjprogram bevezetését munkavállalóink iskoláskorú gyermekeinek támogatása érdekében..."
Magyar Hírlap, 2011. október 20.
 
Családbarát munkahelyek kialakítása és fejlesztése címmel a Martineum Felnőttképző Akadémia a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságával együttműködve 2011. augusztus 25-én információs és pályázati napnak adott otthont.“...Ternovszky Csilla jóvoltából, aki a ProLabora Munka és Család Audit Kft. ügyvezetője. Ismertetőjében statisztikai adatokból és külföldi példákból kiindulva beszélt a családbarát működés előnyeiről, annak hazai gyakorlatáról, de jóvoltából hasznos ötletekkel is gazdagodhattunk..”
2011. augusztus 26.
 
A Foglalkoztatási Hivatal TÁMOP 1.3.1 kiemelt programjának 3.2-es alprojektje keretében a ProLabora Kft. vezetésével idén májusban kezdődött meg a „Munka és Család Audit módszertanának megalapozása” című kutatás megvalósítása. Négy szervezet auditja sikerrel lezárult. A vállalati visszajelzések nagyon kedvezőek: a szervezetek mindegyike számos fejlesztési javaslatot fogalmazott meg önmaga számára a munka és a család összeegyeztetésének fejlesztésére. Több esetben már az audit hatására kedvező szervezeti folyamatok indultak el, amelyek azonnali változtatásra ösztönözték a vezetőséget.
Orientpress 2011. augusztus.15.
 
„E kérdés nem pusztán költői kérdés, hanem mögötte korunk égető problémája húzódik. Családokat, munkáltatókat, munkavállalókat egyaránt érint. Van-e a társadalom és a munkahelyek részéről kellő nyitottság a gyermekes vagy még a gyermekvállalás előtt álló nők alkalmazására és megbecsülésére?... A családbarát munkahely fogalmán nemcsak a nők és munkahelyük jó viszonyát, hanem a családi létformát támogató, illetve a harmonikus családi élet kialakításának feltételeit segítő munkahelyet értjük. Ternovszky Csilla közgazdász, a ProLabora – Munka és család audit. ügyvezetője, nem mellékesen két gyermek édesanyja – arról beszélt, hogy mi szükséges ahhoz, hogy a külföldön már több helyen bevált módszerekkel a hazai vállalatok is családbarát munkahellyé válhassanak?...”
Új Ember, 2011. augusztus 4
 
Nyitottak a munkaadók a családbarát rendszer kialakítására. Amely cég komolyan elkötelezi magát a munka és család összegyeztethetősége mellett, a bizonyításra is megkapja a lehetőséget. A ProLabora Kft. olyan auditálással foglalkozik, aminek célja az e területen történő konfliktusmentesítés. A tanácsadás és a kormányzati családpolitikai filozófia jól kiegészítik egymást.
MNO 2011. május 17.
 
 
 
Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) 2009.12.02. Hírlevele
 
 
 
 
 
AKTUÁLIS HÍREINK

2015. április 9-10-én a Hajdúszoboszlón a "Családbarát szeminárium" rendezvény keretében bemutatjuk a vízügyi és fürdőágazat 5 szervezetének családbarát gyakorlatait - a Munka és Család Audit eredményeit.

 

2015. február 12-én találkozhat velünk a Magyar Tudományos Akadémián a "Családbarát szemlélet, Munka-magánélet egyensúly" konferencián.

 

2014. október 30-án 15 órakor a VII. Országos Tanácsadói konferencián dr. Ternovszky Ferenc tart előadást "Új módszer a Tanácsadásban: Munka-Család Audit" címmel.

 

2014. október 17-én a Magyar Tudományos Akadémián kerültek átadásra a 2014. évi Családbarát Vállalat díjak. 

 

2014. május 27-én a Világgazdaság Nők az Üzleti csúcson konferenciáján találkozhat velünk, dr. Ternovszky Ferenc a Siker kulcsa: A NŐ előadása keretében. 

 

 2014. április 9-én kerekasztal beszélgetés résztvevői leszünk Szombathelyen a 20. Osztrák-Magyar munkaügyi konferencián.

 

2014. március 22-én Családünnep a Millenárison. Mi ott leszünk, legyen ott Ön is!

 

2014. február 20-án a Gyermekvállalás, család és munka c. konferencián Sembery Tünde tanácsadó kollegánk "Családbarát munkahelyek a munkáltatók és a munkavállalók szemszögéből" címmel tart előadást. A részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött.

 

HÍREK A TÉMÁBAN
iStock_000002330231XSmall.JPG
Családbarát modellek kialakítása a cél
Jövőre a munkaerőpiac további rugalmasítását célzó intézkedések és a családbarát munkaerő-piaci modellek kialakításán dolgozik Szalai Piroska a nők munkaerőpiaci helyzetéért felelős miniszteri biztos
2012-12-26tovább ...
csill.jpg
A családbarát munkahelyhez elsősorban nem pénzre, hanem szociális érzékenységre és szemléletváltozásra van szükség
A munka és a magánélet összeegyeztethetősége a munkaadónak kifizetődik a dolgozói elégedettség, és ezen keresztül a motivációs szint emelkedése mentén. Ternovszky Csilla szerint a profittermelés és a szociális gondolkodás megfér egymás mellett, vannak jó példák is.
2012-10-08 11:38tovább ...
iStock_000017545247XSmall.jpg
Egészséges arány szükséges a munka és a család között

Az Európai Regionális Szervezet (ERGO) 2012. szeptember 13-án Nők a nemzetgazdaságban – Látható és láthatatlan munka címmel konferenciát szervez Hódmezővásárhelyen.

2012-09-04 14:58tovább ...
1 - 3 | 4 - 6 | 7 - 9 | 10 - 12 | 13 - 15 | 16 - 18 | 19 - 21