Magyar   English 
CIKK RÉSZLETES
Egészséges arány szükséges a munka és a család között
iStock_000017545247XSmall.jpg
Az Európai Regionális Szervezet (ERGO) 2012. szeptember 13-án Nők a nemzetgazdaságban – Látható és láthatatlan munka címmel konferenciát szervez Hódmezővásárhelyen. Az esemény apropója kapcsán Honnan és miért hiányoznak a nők a foglalkoztatásból? címmel sajtóbeszélgetést tartottak kedden az Országgyűlés Irodaházában, Ékes Ilona fideszes országgyűlési képviselő, az ERGO elnöke, Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztosa, Pongrácz Tiborné, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatóhelyettese és Mágori Józsefné fideszes országgyűlési képviselő részvételével.
 
Ékes Ilona köszöntőjében arról beszélt, a konferenciát és ehhez kapcsolódóan a mostani sajtóbeszélgetést azért kezdeményezték, mert arra voltak kíváncsiak, más európai országokkal összehasonlítva Magyarország hogy áll a nők foglalkoztatását érintően, milyen lehetőségeik vannak itthon a kisgyermekes édesanyáknak, az 50 év feletti nőknek, a képzetleneknek és a 25 év alatti fiatal munkavállalóknak. Hozzátette: azt is szeretnék megvizsgálni, a törvényhozás mit tehet a helyzet javítása érdekében, vannak-e olyan részei ennek a szegmensnek, amelyek jobbak az európai átlagnál, melyek azok a lemaradások, amelyeket korrigálni lehetne, vagy melyek azok a külföldön működő jó gyakorlatok, amelyeket be lehetne építeni a hazai foglalkoztatási rendszerbe.
 
Nehéz helyzetben az 55 év feletti és a 25 év alatti nők
 
Szalai Piroska grafikonok segítségével ismertette a 15 és 64 év közötti nők – beleértve a kisgyermekes édesanyák - korcsoportonkénti foglalkoztatási rátáját az Európai Unió és Magyarország összefüggésében. A miniszteri biztos elmondása szerint a két legveszélyeztetettebb korcsoport az 55 év feletti, illetve a 25 év alatti. Az utóbbi tekintetében kifejtette, e korcsoport mindössze 30.2 százaléka foglalkoztatott, ami 14.5 százalékos visszaesést jelent a tíz évvel ezelőtti arányhoz képest. Ezekre a korcsoportokra mindenképp figyelni kell – húzta alá Szalai Piroska. Szólt arról is, hazánkban a kisgyermekes édesanyák foglalkoztatása alacsonyabb szinten van, mint az EU-ban, ennek oka, hogy csekély a bölcsődei kapacitás, hiányzik a munkahelyek idő- és térbeli rugalmassága, kevesen kínálnak részfoglalkoztatási lehetőséget a munkavállalóknak és nehézségekbe ütközik a gyesről visszatérő nők újbóli foglalkoztatása.
 
A nőkre jut a nagyobb teher
 
Pongrácz Tiborné a háztartáson belüli munkamegosztásról tartott előadást. Egy nemzetközi kutatás eredményeit ismertetve arról beszélt, viszonylag nagy különbség mutatkozik a háztartási gyakorlatok között például a dél-európai és a skandináv országok között. Az intézményellátottság és a felek közötti munkamegosztás aránya az előbbinél kevésbé, míg az utóbbinál jónak mondható, s ez a gyermekvállalási kedvre és a termékenységi mutatókra is hatással van – fejtette ki a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatóhelyettese. Mint mondta, e tekintetben Magyarország messze a legrosszabb mutatókkal rendelkezik, nálunk alapvetően mindenhol a nőre hárul a háztartási munka elvégzése. A férfi-nő szerepet vizsgálva látható, hogy hazánk hagyományosan tradicionális értékrendű ország, ezt a beállítottságot számos adat igazolja. Ez bizonyítja, hogy a nők férfiakkal szembeni szerepvállalása mintegy harminchatszorosa az alapvető, rutinszerű háztartási mechanizmusban.
 
Kedvezményekkel a kismamák munkaerőpiacon való elhelyezkedéséért
 
Mágori Józsefné arra a problémára hívta fel a figyelmet, hogy szülést követően egy kismama csak nagyon nehezen tud visszatérni a munka világába, s ha elveszti előző munkahelyét, általában amellett dönt, hogy „kényszervállalkozó” lesz. Ennek – mint kifejtette - vannak hátrányai, ugyanis a vállalkozás teljes embert kíván, s az anyuka fővállalkozó lesz, annak vagy a gyermekek, vagy az egész család látja kárát. A fideszes politikus szerint a társadalomnak tudatosan kellene hatnia politikára, hogy a törvényhozók kedvezményekkel segítsék vissza a többgyermekes édesanyákat a munkaerőpiacra.
 
"Szeretnénk pozitívan hatni a közgondolkodásra"
 
Ékes Ilona a sajtóbeszélgetést követően a fidesz.hu-nak a szeptemberi konferencia programjával kapcsolatban elmondta, a szekcióbeszélgetések összeállításánál nagyon figyeltek arra, hogy eltérő munkakörből érkező nők is elmondhassák véleményüket. A képviselőasszony felhívta a figyelmet a családi napközi szerepére és fontosságára, ezekre– mint mondta – nagy szükség volna, hiszen a bölcsőde „meglehetősen merev és költséges intézmény”, amely nem igazodik a munkaidőhöz, éppen ezért lenne fontos jobban elterjeszteni a családi napközik szemléletét a társadalomban.
 
Terveink között szerepel, hogy az ország több pontján, regionális szinten is fórumokat tartsunk a nők foglalkoztatásával kapcsolatban. Szeretnénk pozitívan hatni a közgondolkodásra, hogy bátorítsuk az édesanyákat: merjék felvállalni az anyaságot és merjenek újrakezdeni. A következő generáció életét meghatározza a korai kötődés kialakulása az anya-gyermek közötti kapcsolat, mondta Ékes Ilona. Egészséges arány szükséges a munka és a család között. Legyen lehetőség arra, hogy az édesanyák egyszerre lehessenek gyermekükkel, ugyanakkor megőrizzék pozíciójukat aktív munkavállalóként a munkaerőpiacon – hangsúlyozta a kormánypárti képviselő.
 
Bővebb információt a szeptemberi konferenciáról a http://nokanemzetgazdasagban.hu/ oldalon talál.
 
fidesz.hu
2012-09-04 14:58
AKTUÁLIS HÍREINK

2015. április 9-10-én a Hajdúszoboszlón a "Családbarát szeminárium" rendezvény keretében bemutatjuk a vízügyi és fürdőágazat 5 szervezetének családbarát gyakorlatait - a Munka és Család Audit eredményeit.

 

2015. február 12-én találkozhat velünk a Magyar Tudományos Akadémián a "Családbarát szemlélet, Munka-magánélet egyensúly" konferencián.

 

2014. október 30-án 15 órakor a VII. Országos Tanácsadói konferencián dr. Ternovszky Ferenc tart előadást "Új módszer a Tanácsadásban: Munka-Család Audit" címmel.

 

2014. október 17-én a Magyar Tudományos Akadémián kerültek átadásra a 2014. évi Családbarát Vállalat díjak. 

 

2014. május 27-én a Világgazdaság Nők az Üzleti csúcson konferenciáján találkozhat velünk, dr. Ternovszky Ferenc a Siker kulcsa: A NŐ előadása keretében. 

 

 2014. április 9-én kerekasztal beszélgetés résztvevői leszünk Szombathelyen a 20. Osztrák-Magyar munkaügyi konferencián.

 

2014. március 22-én Családünnep a Millenárison. Mi ott leszünk, legyen ott Ön is!

 

2014. február 20-án a Gyermekvállalás, család és munka c. konferencián Sembery Tünde tanácsadó kollegánk "Családbarát munkahelyek a munkáltatók és a munkavállalók szemszögéből" címmel tart előadást. A részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött.

 

HÍREK A TÉMÁBAN
iStock_000002330231XSmall.JPG
Amikor a gyerek a szülővel megy dolgozni
"..... egyre többen megértik, hogy a területbe befektetett pénz és energia egyet jelent a hatékonyságba, teljesítménybe befektetéssel, hiszen az elégedettebb, lojálisabb munkavállaló jobban is teljesít, hangsúlyozta Ternovszky Csilla..."
2014-10-28tovább ...
2013_09_23_Ternovszky_Csilla_Rita_001.jpg
Rugalmasság nélkül nincs családbarát munkahely
"...A kulcsszó a rugalmasság, nem csak a munkaidő kérdésében, hanem a szervezet hozzáállásában is. Sok esetben nem pénzbeli ráfordításra van szükség, hanem szemléletmódbeli változásra, odafigyelésre a vezetők részéről...."
2013-11-14tovább ...
Soltész-Miklós-államtitkár300.jpg
Jön a gyed extra

Újabb családi támogatási formákat vezetnek be jövőre, döntött a kormány az úgynevezett gyed extra csomagról – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön egy konferencián. A csomagban foglalt intézkedések 65 ezer kisgyermeket nevelő édesanyát érintenek. 

2013-11-08 16:02tovább ...