Magyar   English 
Rólunk mondták
"2012. márciusában találkoztam először a Prolabora nevével egy munka-magánélet egyensúlyával foglalkozó szakmai workshopon. Ternovszky Csilla ügyvezető igazgató tartott nagyon érdekes előadást a Munka és Család auditról. A téma szakmai kihívásai mellett Csilla magával ragadó, derűs egyénisége akkor és ott bizonyossá tette, hogy lesznek közös projektjeink a jövőben. A Prolabora szakmai felügyeletével még 2012-ben elvégeztük a Munka és Család auditot, amely nagyon sok hasznos információval szolgált számunkra; egyrészt megerősített minket abban, hogy jó úton járunk, hosszú évek óta a munka-magánélet egyensúlyára törekszünk, sok példaértékű családbarát intézkedésünk van. Az audit segített strukturált formában áttekinteni a fejlesztendő területket, egy évvel később reaudit formájában ellenőriztük le, hogy sikerült megvalósítanunk kitűzött céljainkat. Azt hogy sikerült, 2013 októberében az Emberi Erőforrások Minisztériuma is elismerte, hiszen megnyertük a Családbarát Munkahely címet – s ebben a sikerben a Prolabora Kft. szakembereinek is komoly szerepe volt, ezúton is köszönjük!
Kapcsolatunk folyamatos és élő; pályázati munkákban, különböző országos konferenciákon, szakmai workshopokon működünk együtt. Mivel Csilláék „megszállottak” - s ez a megszállottság ragadós -, biztos vagyok benne, hogy sok közös munkánk lesz még a jövőben is!"
Simon Szilvia, Dorsum Zrt. HR igazgató
 
 
"A ProLabora segített bennünket abban, hogy családbarát munkahelyi szemléletünket továbbfejlesszük. Számos ötletet kaptunk gyakorlatban alkalmazható (HR) megoldásokról, mely nagy segítség volt a családbarát programunk folyamatos megújításához.  A közös munka során jó volt megtapasztalni hozzáértésüket, segítőkészségüket és nyitottságukat. Bízunk a további sikeres együttműködésben. Ezúton is köszönjük!"
Mayer Viktória, projektvezető - Webstar Csoport Kft.
 
 
 
 
"A ProLabora Kft egy kívülálló szemének tükre, mindig képes hozzásegíteni minket ahhoz, hogy másként és máshogy lássuk a dolgokat. Legyen szó egyénről vagy egy több száz fős szervezetről. Segít meglátni erősségeinket, hogy miben vagyunk jobbak vagy mások és rávilágít minket arra, hogy melyek a fejlesztendő területeink. A ProLabora a mi „külső szemünk” volt, általuk iránymutatást kaptunk arra vonatkozóan, hogy hol vagyunk, hova tartunk, és mit kell tennünk ahhoz, hogy a munka-magánélet egyensúlya ne csak üres frázis legyen. Kölcsönösen tanultunk egymástól. Mi megmutattuk, hogyan lehetünk egyes dolgozóink számára a „béke szigete” ebben a felgyorsult világban, ők megmutatták hogyan tudjuk elérni idővel, hogy ezt a „békét” egyre többen érezzék szervezetünkben."
dr. Szirtes-Csoknyay Zsuzsanna, HR vezető - Északdunántúli Vízmű Zrt.
 
  
„A Munka és Család audit kiváló lehetőség a vállalatok számára, hogy nemzetközi sztenderdek alapján tűzhessék ki HR fejlesztési céljaikat. Fenntartani és fejleszteni az emberi erőforrás által biztosítható minőségét egy olyan cégben, mint a Magyar Telekom megköveteli, hogy folyamatosan kutassuk, és meg is valósítsuk azokat a lehetőségeket, amelyek ezen a téren előre mutatnak. Továbbra is büszkén az elért eredményeinkre a Prolabora tanácsadóinak segítségével nemzetközi mércéhez és a saját céljainkhoz kalibrálhattuk a hazai viszonylatban példaértékű gyakorlatainkat és tiszta képet kaptunk arról, milyen fókuszok mentén kell azokat továbbfejlesztenünk. Hiszünk abban, hogy mindig van lehetőség a további fejlődésre. Örülök, hogy részt vehettem ebben a folyamatban, személy szerint is sokat tanultam belőle."
Kiss Katalin, HR szakértő - Magyar Telekom Nyrt.
 
 
"Számunkra rendkívül tanulságos volt ez az audit. Megmutatta a gyengeségeinket és erősségeinket, melyeket e témakörben eddig ilyen formában nem tárgyaltunk, és kijelölte azokat az irányokat, melyek segítenek abban, hogy dolgozóink családbarát intézkedéseinkkel még jobban kötődjenek cégünkhöz."
Tarnóczi Barna, ügyvezető igazgató – Tensi Csoport
 
 
"A munka-család audit lefolytatását Polgármesteri Hivatalunk a ProLabora Kft. megkeresésétől kezdve örömmel fogadta. Jó lehetőségnek láttuk az audit lefolytatását arra, hogy a Hivatalban ezen a területen hatályos belső szabályzatokat és régóta érlelődő ötleteket összefoglaljuk, aktualizáljuk és nekifogjunk a megvalósításuknak. Fontosnak érzem, hogy a XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal élen járjon a munka és a családi élet összehangolásában.”
Kovács Raymund, alpolgármester - Budapest XVI. kerület Önkormányzata
 
 
"A munka és család auditot annak reményében indítottuk, hogy felismerjük mik azokat a hiányosságokat amelyek megoldásával családbarát munkahelyet teremthetünk munkavállalóink számára. Az audit jól szervezett és előremutató volt számunkra, megmutatta azokat a pontokat amelyek megerősítésével a Grafton munkavállalói úgy érezhetik, hogy a családjuk és munkahelyük összhangban van egymással."
Fejes Dóra, marketing koordinátor – Grafton Recruitment
AKTUÁLIS HÍREINK

2015. április 9-10-én a Hajdúszoboszlón a "Családbarát szeminárium" rendezvény keretében bemutatjuk a vízügyi és fürdőágazat 5 szervezetének családbarát gyakorlatait - a Munka és Család Audit eredményeit.

 

2015. február 12-én találkozhat velünk a Magyar Tudományos Akadémián a "Családbarát szemlélet, Munka-magánélet egyensúly" konferencián.

 

2014. október 30-án 15 órakor a VII. Országos Tanácsadói konferencián dr. Ternovszky Ferenc tart előadást "Új módszer a Tanácsadásban: Munka-Család Audit" címmel.

 

2014. október 17-én a Magyar Tudományos Akadémián kerültek átadásra a 2014. évi Családbarát Vállalat díjak. 

 

2014. május 27-én a Világgazdaság Nők az Üzleti csúcson konferenciáján találkozhat velünk, dr. Ternovszky Ferenc a Siker kulcsa: A NŐ előadása keretében. 

 

 2014. április 9-én kerekasztal beszélgetés résztvevői leszünk Szombathelyen a 20. Osztrák-Magyar munkaügyi konferencián.

 

2014. március 22-én Családünnep a Millenárison. Mi ott leszünk, legyen ott Ön is!

 

2014. február 20-án a Gyermekvállalás, család és munka c. konferencián Sembery Tünde tanácsadó kollegánk "Családbarát munkahelyek a munkáltatók és a munkavállalók szemszögéből" címmel tart előadást. A részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött.

 

HÍREK A TÉMÁBAN
iStock_000007009907XSmall.jpg
A párkapcsolatok törékenyebbek a házasságnál
 A Marriage Foundation szerint a házassággal megpecsételt párkapcsolatok sokkal tartósabbak, mint az élettársi kötelék. A felmérés szerint a teljes családban felnövő tinédzserek 95%-ának házasságban élnek majd a szülei, és csak 5%-uk mondhatja el azt, hogy édesapja és édesanyja nem lépett frigyre. 
2013-10-24tovább ...
625028_49384887.jpg
Nők és férfiak: ki tesz keresztbe kinek?
Nem ember-, hanem pénzközpontú a világ tőlünk nyugatabbra és Magyarországon is. Minden jelentős kutatásban ott szerepel az emberi tényező a siker és a profit szempontjából. Ám ennek ellenére – noha szerencsére létezik és tisztelet a kivételnek – állandó harcot kell folytatni a cégvezetőkkel, folyamatosan bizonygatni kell azt, hogy milyen sokat jelent, ha odafigyelnek az emberre, a legértékesebb erőforrásra. Egy elégedett és motivált ember sokkal jobban teljesít, s erre bólogatnak is a vezetők. Kérdés, hogy mit tesznek ezért. 
2013-04-17 15:00tovább ...
iStock_000007970538XSmall.JPG
Gyerek és karrier? Gyerek vagy karrier?

Sajnos a kérdés sokszor inkább a második formában merül fel. Lehet-e egyszerre karrierünk és nevelhetünk lelkiismerettel gyermeket…? 

2013-02-05 06:12tovább ...